Palvelut

Onnitalossa asumisen kokonaisuus sisältää aina vuokra-asunnon, päivän ateriat, kodinhoitopalvelut sekä hoiva I-palvelupaketin. Seuraavassa palvelujamme on avattu tarkemmin

Vuokra-asunto
Asunto on aina vuokra-asunto. Asunnot ovat yksiöitä / kaksioita kooltaan 18-35 m2.

Kodinhoito
Jokaisen asukkaan palvelukokonaisuuteen kuuluu kodinhoito. Perusteellinen siivous asuntoon tehdään kahden viikon välein. Tällöin vaihdetaan myös liinavaatteet. Erillisestä sopimuksesta siivoamme useammin. Asukkaan pito- ja liinavaatteet pestään tarpeen mukaan.Onnitalossa on oma pesula, jossa pitovaatteet pestään. Liinavaatteet toimitamme pesulaan.

Ateriat
Onnitalossa on perinteisesti valmistettu hyvää ruokaa talon omassa keittiössä. Ruoka on maukasta ja vaihtelevaa kotiruokaa ja asukkaamme saavat esittää toiveitaan ruokalistalle. Päivittäiseen ruokaan kuuluu aamiainen, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala. Voimme toteuttaa myös erikoisruokavalioita. Asukkaiden omaiset ovat tervetulleita ruokavieraita Onnitaloon. Useamman vieraan tulosta pyydämme ilmoittamaan keittiöön etukäteen.
Ruokailuajat Onnitalossa

Hoiva I
Hoiva I paketti sisältää turvarannekkeen sekä klo 7-22 välillä vastaamiset hälytyksiin. Pakettiin sisältyy myös palvelusuunnitelman ja päivittäishivasuunnitelman laadinta sekä niiden päivitys. Terveydentilan seurannat: paino, verenpaine tehdään kuukausittain ja muistitesti puolivuosittain / tarvittaessa. Paketti sisältää myös lääkärin kuukausivuokran sekä kaiken Onnitalon viriketoiminnan. 

Sairaanhoitajan vastaanotto
Onnitalossa on sairaanhoitaja ja lisäksi kuusi lähihoitajaa, joista jokaisella on koulutuksensa tuoma osaaminen  mitata verenpainetta, verensokeriarvoja sekä tarkkailla  erilaisten kroonisten sairauksien aiheuttamia muutoksia. Voimme hoitaa erilaisia katetreja ja haavoja.

Hoivapalvelu
Avustamme asukkaita heidän tarpeidensa mukaan henkilökohtaisen hygienian hoidossa. Hoidamme myös asukkaan saattamista erilaisia asioita hoitamaan, jos omaiset eivät voi  järjestää asukkaan saattamista esim. lääkärin vastaanotolle tai pankkiasioita hoitamaan.

Lääkärin vastaanotto
Onnitalossa toimii yksityislääkäri, jonka vastaanotto on palvelutalossa kerran kuukaudessa. Lääkärille voi varata ajan hoitajilta. Lääkärin palkkio on 70 € /vastaanotto. Siitä voi hakea Kelata sairausvakuutuskorvauksen. Lääkäri kirjoittaa myös tarvittaessa erilaisia lausuntoja; esim. hoitotukianomukseen C-todistuksen, inkontinenssituotteisiin yms. sekä tekee lähetteitä tarvittaviin jatkotutkimuksiin sekä kunnalliseen että yksityiseen hoitoon sen mukaan, miten asukkaan kanssa sovitaan sairauksien hoidon suhteen.

Lääkkeiden jako
Hoitohenkilökuntamme jakaa asukaan lääkkeet tarvittaessa dosettiin tai asukas voi tehdä sopimuksen apteekin ns ”annosjakelusta”. Neuvomme tästä maksusitoumuksen ja lääkejakelun mallista mielellään. Hoitajamme osaavat neuvoa asukkaita myös kaikissa muissa lääkehoidon kysymyksissä ja tarvittaessa käännymme asioissa lääkärimme puoleen. Huolehdimme yhdessä asukkaan kanssa tarvittavien antibioottikuurien yms. toteutuksen luotettavasti. Myös esim. diabeteksen lääkehoito tai Marevan-hoito toteutuu turvallisesti, koska teemme tiivistä yhteistyötä paikallisen terveysaseman laboratorion ja lääkärin kanssa.

Viriketoiminta
OnnitaloOnnitalossa on paljon erilaista toimintaa. Aktiivinen ja tapahtumia täynnä oleva toimintamme on saanut asukkailtamme hyvää palautetta. Meillä on kerhoja, jumppaa, elokuvia, mukavia musiikkituokioita ja käsitöitä. Erityisen ihastuneita olemme aina lapsiesiintyjien vierailusta Onnitalossa. Käymme silloin tällöin myös Onnitalon ulkopuolella teatterissa tai retkillä. Talon omat asukkaat ovat kukin voimiensa mukaan mukana toiminnan järjestämissä.
Tärkeää virikettä on päivittäinen liikunta. Onnitalossa tärkeää liikkumista tulee luonnollisesti liikuttaessa päivittäisiin ruokailuihin ym. toimintoihin. Erityisesti kesällä olemme paljon ulkona, mutta myös muina vuodenaikoina ulkoilemme. Hoitajat auttavat ulkoilussa.

Fysioterapeutin palvelut
Onnitalolla on sopimus ammattitaitoisen fysiterapeutin kanssa. Hän voi toteuttaa lääkärin määräämät fysioterapiakuntoutukset sekä veteraanikuntoutukset. Hänen tukeaan liikunnan ylläpitämiseen erilaisin harjoitusohjelmin voi tilata myös ilman lähetettä.

Hierojan palvelut
Onnitalossa käy miellyttävä hieroja noin kaksi kertaa kuukaudessa. Varauslista löytyy sisääntuloaulasta ja hoitajat auttavat varausten tekemisessä.

Jalkojenhoitajan palvelut
Onnitalolla on sopimus ammattitaitoisen jalkojenhoitajan kanssa. Hän käy talossa 1-2 kertaa / kk. Varauslista löytyy sisääntuloaulasta ja hoitajat auttavat varausten tekemisessä. Teemme hyvää yhteistyötä jalkojenhoitajan kanssa, jolloin hoitajamme jatkavat jalkojen hyvää perushoitoa jalkojenhoitajan antamien ohjeiden mukaisesti.

Kampaajan palvelut
Onnitalolla on yhteistyö miellyttävän parturin ja kampaajan kanssa. Aikoja saa kummaltakin erittäin joustavasti. Varauslistat löytyvät sisääntuloaulasta ja hoitajat avustavat varausten tekemisessä.